در همايش قانونگريزي در ايران:

الهام: كردان بدون اعتنا به نوع مدرك به مجلس معرفي شد

سخنگوي دولت با بيان اينكه كردان بدون اعتنا به نوع مدرك به مجلس معرفي شده بود، گفت: روشي كه از سوي رئيس جمهور براي معرفي وي بكار گرفته شد نيز قابل اعتراض نيست.

آذر 1387

غلامحسين الهام سخنگوي دولت و وزير دادگستري عصر امروز سه شنبه در همايش قانون گريزي در ايران كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد بهشتي و در جمع دانشجويان اين دانشگاه برگزار شد در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان مبني بر اينكه چرا دولت، كردان را به عنوان وزير كشور معرفي كرد و آيا هيچ تحقيقي در مورد وي قبل از معرفي اش به مجلس از سوي دولت انجام نشده بود؟ گفت: آقاي كردان كسي نبود كه آسمان باز و يا زمين گشوده شده باشد و او از آنجا آمده باشد، بلكه وي فردي است كه سي سال در مناصبي مانند معاونت ثبت قوه قضائيه، دادياري و همچنين در معاونت‌هاي سازمان صدا و سيما مشغول به كار بوده است و سال هاي متمادي در مجلس ششم و هفتم نيز عضو كارگروه تطبيق مصوبات دولت با قانون بود.
    وي با اشاره به اينكه از همه اين مطالب مهم تر اين است كه آقاي كردان سالها استاد حقوق دانشگاه آزاد بود، خاطر نشان كرد: اينكه آقاي كردان پايان نامه داشت يا نداشت را نمي‌دانم، ولي اگر كسي بخواهد وزير شود مدرك لازم نيست اما كسي كه مي‌خواهد عضو هيئت علمي دانشگاه باشد در حال حاضر بايد دكترا و مدرك معتبر داشته باشد.
    سخنگوي دولت با بيان اينكه آقاي كردان اتاقش در زمان صدا و سيما و بعد از آن كانون گعده نمايندگان بود و با هم فالوده مي‌خوردند، اظهار داشت: اگر نداشتن مدرك بد بوده هميشه بد بوده است. چرا تا قبل از اينكه ايشان از سوي رئيس جمهور براي وزارت كشور معرفي شود در مورد مدرك ايشان مسئله و نقصي بروز نمي‌كرد.

الهام با تاكيد بر اينكه رئيس جمهور براي مدارك علمي و دانشگاهي ارزش قائل بود و به آنها احترام مي‌گذارد، خاطر نشان كرد: اما آقاي رئيس جمهور علم رانتي را علم نمي‌داند و به اين مدارك اهدايي، اعطايي و افتخاري توجه نمي‌كند .آقاي احمدي نژاد، كردان را نيز بدون اعتنا به نوع مدرك به مجلس معرفي كرد و هم در معرفي وي به مجلس و همچنين صدور حكم وزارت كشور، اصطلاح دكتر را به كار نبرد.
    وي در ادامه با طرح اين سوال كه تقصير رئيس جمهور در معرفي فردي كه 30 سال در مناصب مختلف فعاليت كرده و نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي هم وجود دارد كه صلاحيت هاي افراد را در اين مناصب كنترل كند چيست، اظهار داشت: من كاري به شخصيت آقاي كردان ندارم، اما يك بام و صد هوا درست نيست و شيوه و روشي كه از سوي رئيس جمهور براي معرفي كردان در پيش گرفته شده نيز قابل اعتراض نيست.

سخنگوي دولت در ادامه با اشاره به اينكه بعد از روز راي گيري در مجلس در خصوص كردان گفت شد كه رئيس جمهور از رهبري خرج كرده است، بيان داشت: هيچ يك از افرادي كه در مجلس حاضر بودند اين استنباط را نكردند كه آقاي احمدي نژاد از رهبري خرج كرده است.
    الهام در ادامه مراسم در پاسخ به سوال دانشجويي مبني بر اينكه چرا با طرح تحقيق و تفحص مجلس در خصوص سفرهاي استاني دولت مخالفت مي‌كنيد، با بيان اينكه اصل اين طرح كي مطرح شد و كي با آن مخالفت شد؟ گفت: اصلا من معني اين تحقيق و تفحص سفرهاي استاني را نمي‌فهم و نمي‌دانم از چه چيزي مي‌خواهد تحقيق و تفحص صورت گيرد.

وي جلسات هيئت دولت در استان‌ها را شفاف‌ترين جلسات توصيف كرد و گفت: نماينده مقام معظم رهبري و مسئولان كشور در اين جلسات حضور دارند و صدا و سيما نيز از جلسات مذكور فيلم مي‌گيرد و همچنين مصوبات نيز به دستگاه ها ابلاغ مي شود، لذا من مقصود تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني را نمي‌فهم.
    سخنگوي دولت با اشاره به اينكه همه نمايندگان رسانه ها و افكار عمومي در سفرهاي استاني همراه دولت هستند، در پاسخ به اين سوال كه بالاخره با تحقيق و تفحص سفرهاي استاني موافق هستيد يا خير؟ گفت: من با چه چيزي مخالف باشم؟ اصلا چيزي مطرح نشده است كه با آن مخالف باشم .
    الهام در پاسخ به اين سوال كه آيا دولت در ماجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده مصلحت سنجي كرده است؟ گفت: اجراي اين قانون به ساختن زير ساخت‌ها و زمينه‌ها و همچنين دادن آموزش‌هاي لازم نياز دارد. اما در اجراي اين قانون تقدم و تاخر صورت گرفته بود و قبل از تهيه زير ساخت‌ها قانون را به اجرا در آورده بودند اما معلوم شد كه تا وقتي زير ساخت ها آمده نشود، نمي‌توان قانون را اجرا كرد.

وي با بيان اينكه نمي‌توان در اين امور شيپور از سر گشاده آن نواخت، خاطر نشان كرد: بحث توقف قانون ماليات بر ارزش افزوده براي مصلحت خاصي نبوده و تنها براي تهيه زير ساخت‌ها در ارائه آموزش هاي لازم بوده است.
    سخنگوي دولت همچنين در پاسخ به اين سوال كه اگر خودتان رئيس جمهور شويد چه پستي به آقاي احمدي نژاد مي‌دهيد، اظهار داشت: مطلقا به هوس رئيس جمهور شدن نمي‌افتادم و در اين مورد فرض محال هم محال است. به هيچ وجه رئيس جمهور نخواهم شد و خداوند آقاي احمدي‌نژاد را رئيس جمهور نگه دارد.
    سخنگوي دولت همچنين در حاشيه اين همايش در جمع خبرنگاران در خصوص فعاليت هاي سياسي دانشجويان اظهار داشت: دانشجويان بايستي در حوزه مسائل سياسي كشور حضور فعال داشته باشند.

وي با اشاره به اينكه دانشگاه حوزه تفكر است و ممكن است اختلاف نظرهايي ميان دانشجويان و دانشگاهيان وجود داشته باشد خاطر نشان كرد: اما آنچه كه انتظار مي‌رود اين است كه دانشجو خود را آزاد نگه داشته و متعهد به جريانات و احزاب نباشد؛ چرا كه اين تعهد افق فعاليت دانشجويي را محدود مي‌كند.
    الهام با تاكيد بر لزوم ارائه نقد علمي و كارشناسانه از سوي دانشجويان بر كار هاي اجرايي كشور، تصريح كرد: دانشجويان بايستي در چارچوب، اصول، ارزشها و قانون اساسي به نقادي كار كردها و برنامه ريزي‌ها بپردازند و پيشنهادات خود را مطرح كنند.

www.farsnews.com